Usein kysyttyä – Nordful

Usein kysyttyä

YLEISTÄ

Voinko tilata Nórdfulin vain yhden kuukauden ajaksi?

Voit! Tilaus on jatkuva, mutta voit peruuttaa sen milloin vain. Lähetä viesti asiakaspalveluumme osoitteeseen hello@nordful.com, kun olet vastaanottanut ensimmäisen pakettisi. Voimme perua tilauksesi tai laittaa sen pitoon, jotta saat rauhassa tutustua vitamiineihisi ennen jatkopäätöksen tekemistä.  

Kuinka monta Nórdful-pakettia minulle lähetetään? 

Saat joka kuukausi yhden paketin, joka sisältää kuukauden vitamiinit päivittäisissä annospusseissa. Lähetämme uuden paketin jo kun edellinen on loppumassa, jotta vitamiinirutiiniisi ei tule taukoja!

Miten Nórdful-tilaus toimii? 

Nórdful-tilaus on jatkuva. Se on voimassa niin kauan, kunnes peruutat sen. Tilaus ei kuitenkaan ole sitova, joten voit peruuttaa sen milloin vain.

TILAUKSEN HALLINTA

Unohdin salasanani. Mistä saan uuden? 

Voit klikata Oletko unohtanut salasanasi?-painiketta kirjautumissivulla. Lähetämme uuden salasanan siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla olet luonut Nórdful-tilisi.

Voinko lisätä tilaukseen myös vitamiineja, joita testi ei suositellut minulle? 

Voit lisätä minkä tahansa nettisivuiltamme löytyvän vitamiinin tai ravintolisän tilaukseesi. Emme siis rajoita valintaa vain annettuihin suosituksiin. Voit myös muuttaa pakettisi sisältöä tilauksen aikana!

Voinko tehdä tilauksen ilman Nórdful-tilin luomista? 

Et. Sillä kyseessä on jatkuva tilaus, tarvitset Nórdful-tilin tilauksesi hallinnointia ja muokkausta varten. Tilin luominen on täysin ilmaista.

Pystynkö tekemään muutoksia tilaukseen? 

Pystyt! Voit lisätä ja poistaa vitamiineja oman Nórdful-tilisi kautta, osoitteesta https://nordful.com/account/login.

KULJETUS

En ole ehtinyt syömään kaikkia vitamiinejani. Voinko siirtää seuraavan paketin toimituspäivää? 

Voimme tehdä tämän puolestasi! Lähetä viesti asiakaspalveluumme osoitteeseen hello@nordful.com, niin siirrämme seuraavan paketin lähetyspäivää kauemmas tulevaisuuteen.

Postiosoitteeni muuttui! Pystynkö päivittämään osoitetiedot tilaukseen? 

Voit hallinnoida yhteystietoja oman tilisi kautta (https://nordful.com/account/login). Jotta ehdimme lähettämään paketin uuteen osoitteeseen, päivitäthän toimitusosoitteen ennen kuukausittaista veloitusta!

Milloin tilaamani paketti saapuu? 

Nórdful-paketti toimitetaan noin 8-10 päivän päästä veloituksesta. Odotusaika johtuu siitä, että paketti pakataan käsin juuri sinun tilauksesi mukaisesti. Mikäli olet antanut puhelinnumerosi, saat Postilta tekstiviestin heti, kun paketti on noudettavissa.

Kuinka paljon kuljetus maksaa? 

Kuljetusmaksu on 5,50€. Mikäli tilauksesi loppusumma ylittää 35€, saat kuljetuksen ilmaiseksi!

MAKSAMINEN 

Miten vitamiinien hinnoittelu toimii? 

Jokainen tuotteemme on hinnoiteltu yksilöllisesti, eli näet tarkalleen, kuinka paljon kukin tuote maksaa kuukausipaketissasi. Koska toimimme ilman välikäsiä, pystymme tarjoamaan sinulle personoidun paketin fiksuun hintaan.

Miten voin maksaa tilauksen? 

Maksun voi suorittaa kortilla. Hyväksymme sekä luotto- että pankkikortit. Maksutapana toimivat Visa, Mastercard, American Express ja Discover.

Milloin maksu veloitetaan? 

Kun aloitat tilauksen, veloitamme ensimmäisen kuukauden maksun samantien. Jatkossa maksut tapahtuvat aina 30 päivän päästä edellisestä veloituksesta.

TUOTTEET

Ovatko tuotteenne valmistettu GMP-laatuvaatimuksien mukaisesti? 

Kaikki tuotteemme tulevat GMP-sertifioiduilta valmistajilta. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteet valmistetaan kyseisten laatuvaatimuksien mukaisesti. GMP kattaa kaikki valmistuksen vaiheet, aina materiaalien valinnasta, valmistuspaikasta ja laitteistosta henkilöstön kouluttamiseen ja hygeniavaatimuksiin.

Ovatko vitamiinipaketit kestävän kehityksen mukaisia? 

Kannustamme asiakkaitamme kierrättämään kaikki paketin paperiosat (mukaanlukien laatikon!). Annospussien osalta tärkein tavoite on pitää huolta, että pussien sisältö ei ole likaantunut, ja tätä varten muovin käyttö on valitettavasti tarpeellista. Muovi on kuitenkin kierrätettävää ja suosittelemme sen lajittelua poltettavan sekajätteen mukaan. Koska käytämme perinteisten muovipullojen sijaan päivittäisiä annospusseja, vähennämme pakattavan muovijätteen määrää 70-80% verran. 


 Meille on tärkeää jatkaa Nordfulin kehitystä entistä ympäristöystävällisempään suuntaan! Jos sinulla on kehitysideoita, laitathan meille vinkkiä osoitteeseen hello@nordful.com.

Kuinka vitamiinit pakataan? 

Tuotteemme pakataan modernissa pohjoismaisessa pakkauslaitoksessa. Pakkauksien valmistukseen käytetään uusinta tuotantoteknologiaa ja parhaita laadunvarmistuksen käytäntöjä, jotta ravintolisät saadaan jaettua mahdollisimman turvallisesti.  

Mistä tuotteenne ovat peräisin? 

Kaikki tuotteemme tulevat korkealaatuisilta EU:n tavarantoimittajilta. Ne valmistetaan GMP-vaatimusten (Good Manufacturing Practice) mukaisesti niiden laatutason takaamista varten. Tuotteemme eivät sisällä pitkiä ainesosaluetteloja - vain yhden ainesosan yhtä tablettia kohden, oikean annosmäärän mukaisesti.

Olen vegaani/kasvissyöjä. Voinko käyttää Nórdfulia? 

Tavoitteenamme on, että kaikki tuotteemme sopivat vegaaniseen ruokavalioon. Tällä hetkellä ainoat kasvissyöjälle sopimattomat tuotteet ovat kalaöljy, valkosipuli, mustikka ja koentsyymi Q10, sillä ne pakataan gelatiinikapseleihin.

PERUUTUS JA PALAUTUS 

Voinko palauttaa saamani tuotteet? 

Ymmärrämme, että virheitä tapahtuu - myös meidän päässä! Jos jostain syystä sait väärät ravintolisät tai vahingoittuneen paketin, voit palauttaa pakettisi meille 14 päivän sisällä sen vastaanottamisesta täyttä hyvitystä vastaan. Emme kuitenkaan voi vastaanottaa palautuksia, joiden syynä on tilauksen peruutus, sillä pakkaamme paketit käsin jokaista asiakasta varten. Jos haluat peruuttaa tilauksesi, tulee peruutus tehdä ennen paketin veloituspäivää.

Miten voin siirtää tilaustani myöhemmäksi tai peruuttaa sen? 

Lähetä viesti asiakaspalveluumme osoitteeseen hello@nordful.com, niin voimme lykätä tilausta tai peruuttaa sen puolestasi.